Pěstovat na farmě ovoce a sklízet je z ovocných stromů není zrovna snadné. Může se zdát, že stačí pouze tu a tam stromy prolít vodou a dopřát jim vhodné hnojivo, a že jinak ovoce roste samo, takže jsou to snadno vydělané peníze, ale toto je velmi zkreslený pohled na věc, protože nevidíte to ostatní, nebo to nechcete vidět. V první řadě je třeba ovoce sklízet, skladovat a transportovat k prodeji nebo ke zpracování na další produkty. Jestliže máte na zahradě dvě jabloně a jednu hrušeň, a sklízíte ovoce do dřevěných bedýnek, zaplníte jimi sklep a půjde o sklizeň v celkovém hmotnostním objemu několika stovek kilogramů, vystačíte si na to sami a je to práce pouze na pár dnů. Ale farmáři pěstují ovoce na desítky, někdy i stovky tun, kvanta plodů musí někam uložit, a také v něčem uložit. Dřevěné bedýnky na to nestačí, musíte mít velmi propracované plastové přepravky, stohovatelné a spolehlivé.
Problematičtější jsou ale kusy ovoce, s nímž se počítá pro zpracování do kašovité či tekuté podoby. Tam musíte mít k dispozici vhodné nádoby již nachystané před sklizní, a musíte se postarat i o logistické postupy, které zajistí, aby ovocné dřeně a šťávy nepodléhaly zkáze. A právě tam se velmi dobře uplatní mezinárodní úspěch plastového IBC kontejneru Schoeller Allibert.
Jedná se o speciální skládací hranolový box, o značném objemu tisíce litrů, s vnitřní vyměnitelnou jednorázovou vložkou, který lze v rámci logistiky skládat na sebe do pěti pater. Nosnost každého z nich je až pět tun, tím se podchytí transport velkého objemu ovoce celkem snadno. Naplněné kontejnery se ihned po zaplnění ocitají v chladicích či mrazicích boxech, aby ovocné hmoty zůstaly v prvotřídní kvalitě, a mohly být co nejdříve podrobovány pasterizaci a stáčeny do kartonových krabic. Vyměnitelná vložka se po vyprázdnění vždy ekologicky zlikviduje a do kontejneru se vloží nová čistá vložka, tím pádem také odpadá složité vymývání kontejnerů, potřísněných od ovocných šťáv.